• Teater Tapir

   

  Teater Tapir – en punkinspirerad rekvisitaälskande teater – består av Annika Sandelin (författare, bibliotekarie, myrkonstnär, krakan och monster), Linda Bondestam (illustratör, tusenkonstnär, padda, stjärt och rymdkalkon), Lena Frölander-Ulf (illustratör, barnboksförfattare, kackerlacka, pippifågel samt kosmisk mus) och Jenny Lucander-Holm (illustratör, daggmask, flamingo och intergalaktisk upptäcktsresande). Med oss turnérade också förut vår kostymör Sonja Bärlund och numera är det Johanna Edgren som ställer upp då det behövs. Dräkterna till pjäsen Spluttni Tonk har förverkligats av Isabella Miettinen. Vi turnérar i skolor, bibliotek och daghem.

   

  Aktuellt & kommande föreställningar

  RÖJSFASONER deltar i Åbo poesidagar 8.4.2022, Cygnaeus lågstadieskola.

  Rymdpjäsen SPLUTTNI TONK på Ålandsturné, 25–27.4.2022.

  SPLUTTNI TONK på ukrainska på Richardsgatans bibliotek 12.4 kl 18, gratis inträde.

  RÖJSFASONER – VERSION FAMEUSE & SCABREUSE på Hanaholmen 23.4.2022.

   

  *

  Boka Spluttni Tonk, Myrabell, Röjsfasoner eller Röjsfasoner fameuse & scabreuse (för vuxna) HÄR.

 • pjäsER

  INFORMATION & SCENINFO

   

   

  Vi är en turnérande teatergrupp och vi har spelat på allt från stora scener till inklämda mellan hyllorna på ett litet bibliotek: 4 m bredd och 5 m scendjup är optimalt, men vi är flexibla. Finns det scenbelysning är det fint, men vi klarar oss också utan. Vi kostar från 600 euro (plus resekostnader och eventuella tillägg för workshoppar etc). Vi kommer gärna ca en timme i förväg för att ställa i ordning. Vill du beställa en föreställning eller fråga något, kontakta oss gärna per epost.

  Ny pjäs!

  Spluttni Tonk

   

  Tre rymdvarelser möts på en okänd planet. De förstår inte alls varandras språk och intressen, så alla sysslar med sitt i varsitt hörn av planeten. Men på natten är det kallt och ett råmande rymdmonster rusar omkring. Tänk om det vill äta upp dem! Är man ändå starkare tillsammans och kan man lära sig att förstå varandra och bli vänner fast man är olika?

   

  Ålder: För hela familjen! Föreställningen passar för barn från ca tre år upp till de första skolklasserna, men också de lite mindre kan njuta av roliga detaljer och glada färger.

   

  Språk: Spluttni Tonk uppförs på nirniiriska, ukulanska, honktonk och monsteriska.

   

  A play about friendship and understanding in outer space.

  With just a short interpreted or translated introduction, this nonsense language play is for children and families from all planets and launguage groups.

  Röjsfasoner

  En diktvarieté

   

  Röjsfasoner är en färgstark show med dikter främst ur finlandssvenska bilderböcker. Annika Sandelin, Stella Parland, Peter Sandelin, Ulf Stark m.fl.

   

  Ca 30 minuter. Passar för både barn och vuxna. Kan anpassas efter publik. På svenska.

   

  Bokkoll.se kallar showen genial! "En rolig och genialisk teaterföreställning av Teater Tapir, /.../ innehåller fantastiska tolkningar av dikter, av bland annat Ulf Stark. /.../ en öppning med många härliga och höga skratt."

   

  "KAN NI KOMMA VARJE FREDAG?" "BÄSTA TEATERN NÅNSIN!"

  Elever i åk 2, Cygnaeus skola, Åbo, 8.4.2022

   

   

  Röjsfasoner

  Version fameuse & scabreuse

   

  En diktshow för vuxna. Tuttan Snuttan får suspekta inviter, Bipolaren gapskrattar, dekadenta insekter turnerar med barnteater och glamorösa flamingor dansar balett till ukulele-toner. Skam, skandal eller succé?

   

  Ca 40 minuter. Passar absolut inte för både barn och vuxna. Svårt att säga om den passar för nån alls, utom kanske de allra tuffaste.

   

  Myrabell

  Den sexbenta konstnären

   

  Medan de andra myrorna arbetar drömmer Myrabell. De andra tycker att hon är hopplös och Myrdrottningen straffar henne genom att kräva att hon hämtar ett barr till stacken innan det skymmer. Kommer Myrabell att klara uppgiften och finns det någon i hela Myrikottskogen som förstår sig på henne och vill bli hennes vän?

   

  Pjäsen, som är skriven av författaren Annika Sandelin, handlar om utanförskap och om att våga vara sig själv. Illustratörerna Linda Bondestam och Lena Frölander-Ulf har planerat dräkterna, som är sydda av textilkonstnären Sonja Bärlund.

   

  Vi spelar i väldigt olika utrymmen och miljöer, men allra bäst passar den på lite mindre yta. Föreställningen tar ca 30 minuter och passar bäst för barn i åldern 3–6 och vuxna med barnasinnet i behåll, men också de lite mindre kan njuta av roliga detaljer och glada färger.

 •  

  TAPIR ON THE ROAD

  Här kan du beskåda sanningen om vårt turnéliv. Den är inte vacker, så beställare av våra barnpjäser ombedes att inte följa länken.

   

  Foto: Ida-Lina Nyholm.